2020 Nobel Ödül Töreni, korona virüs pandemisi nedeniyle 64 yıl sonra iptal edildi.
İnsanlığa hizmet edenleri ödüllendirmek amacını taşıyan Nobel Ödül Töreni, 1956’dan bu yana ilk kez pandemi nedeniyle iptal edildi. Her yıl aralık ayının ikinci haftasında İsveç’in başkenti Stockholm’de düzenlenen törenle sahiplerini bulan Nobel ödüllerinin bu yıl dijital ortamda verileceği belirtiliyor. Salgın nedeniyle gerçekleştirilemeyeceği belirlenen törende her sene 6 dalda Nobel ödülü veriliyordu. Ödülleri dağıtan Nobel Vakfı Başkanı Lars Heikensten yaptığı açıklamada, “Pandemi, insanlık için büyük bir kriz aynı zamanda Nobel Vakfı’nın karşı karşıya kaldığı sorunların daha da önemli hale geldiği anlamına geliyor. Bu yüzden insanlara bilimin önemi hatırlatılacak” açıklamasını yaptı.
Nobel Ödül Töreni en son 1956 yılında Sovyetler Birliği’nin Macaristan’daki varlığını protesto amacıyla iptal edilmişti.
2020 Nobel Ödül Töreni’ne Covid-19 engeli
2020 NOBEL ÖDÜL TÖRENİ, KORONA VİRÜS PANDEMİSİ NEDENİYLE 64 YIL SONRA İPTAL EDİLDİ.
Benzer Haberler
-
İstanbul’da Yazın Enerjisi: 12 Temmuz’da Kültür ve Müzik Buluşması
-
Schengen için yeni hamle! Bakan Bolat duyurdu: ‘Fast track’ vize uygulaması
-
Cumhurbaşkanı Erdoğan İngiltere’nin yeni başbakanı Starmer’i tebrik etti
-
Uluslararası Ekonomi Uzmanı Saadet Celil: “Ankara ekonomide tamamen kendi ulusal çıkarları doğrultusunda hareket ediyor…”
-
ABD’den Ukrayna’ya 2 milyar dolarlık ek askeri yardım
-
Putin: “Başbakan Fico’yu Rusya’nın bir dostu olarak tanıyoruz”
-
Yahudi yerleşimciler Batı Şeria’da Gazze’ye gittiği gerekçesiyle gıda yüklü tıra saldırdı
-
Ermenistan işgali altındaki 4 köy Azerbaycan’a iade edilecek
-
Ülkeler ‘altın vize’den vazgeçiyor: “Türkiye en çok vatandaşlık satan ülke”
-
Eski Başbakan Barak’tan Netanyahu’nun iktidarına son vermek için “gece gündüz” protesto çağrısı
-
UNRWA, Gazze’nin kuzeyine en son 23 Ocak’ta gıda yardımı ulaştırdı
-
Brezilya’da eski Devlet Başkanı Bolsonaro’nun binlerce destekçisi sokağa indi
