Filipinler’in farklı noktalarında etkili olan Molave Tayfunu nedeniyle 13 kişinin kaybolduğu bildirildi.
Filipinler’i Molave Tayfunu vurdu. Ulusal Afet Risk Azaltma ve Yönetim Kurulu (NDRRMC) tarafından yapılan açıklamada, tayfunun şiddetiyle birçok evin çatısının uçtuğu, ağaçların devrildiği ve 13 kişinin kayıp durumda olduğu bildirildi. NDRRMC Sözcüsü Mark Timbal, kayıplardan 12’sinin Bicol bölgesindeki Catanduanes’te balıkçı olduğunu duyurdu. Filipin Sahil Güvenlik (PCG) tarafından yapılan açıklamada ise Batangas eyaletinde yer alan Bauan kasabasında bir yatın batması sonucu 7 kişinin kurtarıldığı, 1 kişinin de kaybolduğu bildirildi.
Rüzgarın hızının saatte 150 kilometreye ulaştığı ifade edilirken, tayfun nedeniyle Manila’nın güneyindeki ve kuzeydeki Cordillera İdari Bölgesi’ndeki en az 4 yerde şu ana kadar en az 4 bin 316 ailenin olumsuz etkilendiği aktarıldı. Tayfunun başkent Manila da dahil olmak üzere birçok il ve bölgede daha fazla yağışa neden olacağı konusunda uyarı yapıldı.
Filipinler’i Molave Tayfunu vurdu: 13 kayıp
FİLİPİNLER’İN FARKLI NOKTALARINDA ETKİLİ OLAN MOLAVE TAYFUNU NEDENİYLE 13 KİŞİNİN KAYBOLDUĞU BİLDİRİLDİ.
Benzer Haberler
-
İstanbul’da Yazın Enerjisi: 12 Temmuz’da Kültür ve Müzik Buluşması
-
Schengen için yeni hamle! Bakan Bolat duyurdu: ‘Fast track’ vize uygulaması
-
Cumhurbaşkanı Erdoğan İngiltere’nin yeni başbakanı Starmer’i tebrik etti
-
Uluslararası Ekonomi Uzmanı Saadet Celil: “Ankara ekonomide tamamen kendi ulusal çıkarları doğrultusunda hareket ediyor…”
-
ABD’den Ukrayna’ya 2 milyar dolarlık ek askeri yardım
-
Putin: “Başbakan Fico’yu Rusya’nın bir dostu olarak tanıyoruz”
-
Yahudi yerleşimciler Batı Şeria’da Gazze’ye gittiği gerekçesiyle gıda yüklü tıra saldırdı
-
Ermenistan işgali altındaki 4 köy Azerbaycan’a iade edilecek
-
Ülkeler ‘altın vize’den vazgeçiyor: “Türkiye en çok vatandaşlık satan ülke”
-
Eski Başbakan Barak’tan Netanyahu’nun iktidarına son vermek için “gece gündüz” protesto çağrısı
-
UNRWA, Gazze’nin kuzeyine en son 23 Ocak’ta gıda yardımı ulaştırdı
-
Brezilya’da eski Devlet Başkanı Bolsonaro’nun binlerce destekçisi sokağa indi




