Fransa hükümeti, yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını krizi ile mücadele amacıyla 100 milyar euro tutarındaki teşvik paketini açıkladı.
Fransa’da yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını ile mücadele devam ediyor. Fransa hükümeti, salgının ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerini gidermek amacıyla 100 milyar euro değerindeki teşvik paketini duyurdu. Başbakan Jean Castex yaptığı açıklamada söz konusu teşvik paketi ile istihdam oluşturmak, zor durumdaki işletmeleri kurtarmak ve ülkeyi 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana yaşanan en kötü ekonomik krizinden çıkarmanın hedeflendiğini ifade etti. Başbakan Castex önümüzdeki yıl 160 bin kişiyi istihdam etmeyi, işten çıkarmaların önüne geçmeyi ve 2022 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar ekonomik büyüme seviyelerini geri getirmeyi umduğunu belirtti.
"Fransa’nın Yeniden Açılması" şeklinde adlandırılan plan, binaların yenilenmesini ve emisyonları azaltmak için demiryolu kullanımını arttırmayı da içeriyor.
Öte yandan Fransa’da dün 7 bin 17 yeni korona virüs vakası tespit edilmişti. Avrupa’daki en yüksek günlük vaka sayısına ulaşan Fransa’da artışa rağmen okullar yeniden açıldı ve yetkililer de çalışanları işe dönmeleri için teşvik ediyor.
Fransa’da korona krizi mücadele 100 milyar euroluk teşvik paketi
FRANSA HÜKÜMETİ, YENİ TİP KORONA VİRÜS (COVİD-19) SALGINI KRİZİ İLE MÜCADELE AMACIYLA 100 MİLYAR EURO TUTARINDAKİ TEŞVİK PAKETİNİ AÇIKLADI.
Benzer Haberler
-
İstanbul’da Yazın Enerjisi: 12 Temmuz’da Kültür ve Müzik Buluşması
-
Schengen için yeni hamle! Bakan Bolat duyurdu: ‘Fast track’ vize uygulaması
-
Cumhurbaşkanı Erdoğan İngiltere’nin yeni başbakanı Starmer’i tebrik etti
-
Uluslararası Ekonomi Uzmanı Saadet Celil: “Ankara ekonomide tamamen kendi ulusal çıkarları doğrultusunda hareket ediyor…”
-
ABD’den Ukrayna’ya 2 milyar dolarlık ek askeri yardım
-
Putin: “Başbakan Fico’yu Rusya’nın bir dostu olarak tanıyoruz”
-
Yahudi yerleşimciler Batı Şeria’da Gazze’ye gittiği gerekçesiyle gıda yüklü tıra saldırdı
-
Ermenistan işgali altındaki 4 köy Azerbaycan’a iade edilecek
-
Ülkeler ‘altın vize’den vazgeçiyor: “Türkiye en çok vatandaşlık satan ülke”
-
Eski Başbakan Barak’tan Netanyahu’nun iktidarına son vermek için “gece gündüz” protesto çağrısı
-
UNRWA, Gazze’nin kuzeyine en son 23 Ocak’ta gıda yardımı ulaştırdı
-
Brezilya’da eski Devlet Başkanı Bolsonaro’nun binlerce destekçisi sokağa indi