Tayland’da devam eden hükümet ve monarşi karşıtı protestoların liderleri gözaltı alındı. Ülkede monarşi kutsal kabul edilirken, gözaltına alınanlar arasında monarşide reform talep ederek tabuları yıkan avukat Anon Nampa da bulunuyor.
Tayland’da geçtiğimiz ay başlayan hükümet ve monarşi karşıtı protestolar binlerce kişinin katılımıyla devam ediyor. Çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu protestolarda Başbakan Prayut Chan-o-cha ve kraliyet ailesine yönelik tepki gösterilirken, yeni reformlar yapılması talep ediliyor. Tayland polisi ise rejime yönelik gerçekleştirilen protestoların liderlerini gözaltına almaya başladı. Şu ana kadar liderlerden toplam 9 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi. Gözaltına alınan isimler arasında ülkede tabuları yıkarak reform talep eden avukat Anon Nampa, aktivistler Baramee Chairat, Suwanna Tarnlek ve Korakot Saengyenpanm ile Bangkok Demokrasi Anıtı’nda Temmuz ayındaki protestolarda sahne alan Rap for Democracy grubunun popüler rapçisi Dechatorn Bamroongmuang bulunuyor.
Avukat Anon Nampa, Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn’un yetkilerinin sınırlandırılmasını ve yönetim biçiminde reforma gidilmesini talep etmesinin ardından daha önce gözaltına alınıp kefaletle bırakılmıştı. Avukat Nampa, yeniden protesto gerçekleştirince ikinci kez gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar isyanla suçlanırken, 7 yıla kadar hapis cezasına çarptırılma ihtimalleri bulunuyor.
Protestocular muhaliflere yönelik baskıların durdurulması, yeni anayasa talebi ve parlamentonun alt meclisinin dağıtılması çağrısında bulunuyor.
Öte yandan, Tayland’da monarşi kutsal kabul ediliyor. Majeste Yasası kapsamında monarşiye karşı yapılan hakaretler için 3 ila 15 yıl arasında hapis cezası talep edilebiliyor.
Tayland’da monarşi karşıtı protestoların liderlerine gözaltı
TAYLAND’DA DEVAM EDEN HÜKÜMET VE MONARŞİ KARŞITI PROTESTOLARIN LİDERLERİ GÖZALTI ALINDI. ÜLKEDE MONARŞİ KUTSAL KABUL EDİLİRKEN, GÖZALTINA ALINANLAR ARASINDA MONARŞİDE REFORM TALEP EDEREK TABULARI YIKAN AVUKAT ANON NAMPA DA BULUNUYOR.
Benzer Haberler
-
Türkiye PV Pazarında “Saatlik Mahsuplaşma” Dönemi: Azalan Yatırım Getirisini (ROI) C&I Enerji Depolama Nasıl Kurtarıyor?
-
İstanbul’da Yazın Enerjisi: 12 Temmuz’da Kültür ve Müzik Buluşması
-
Schengen için yeni hamle! Bakan Bolat duyurdu: ‘Fast track’ vize uygulaması
-
Cumhurbaşkanı Erdoğan İngiltere’nin yeni başbakanı Starmer’i tebrik etti
-
Uluslararası Ekonomi Uzmanı Saadet Celil: “Ankara ekonomide tamamen kendi ulusal çıkarları doğrultusunda hareket ediyor…”
-
ABD’den Ukrayna’ya 2 milyar dolarlık ek askeri yardım
-
Putin: “Başbakan Fico’yu Rusya’nın bir dostu olarak tanıyoruz”
-
Yahudi yerleşimciler Batı Şeria’da Gazze’ye gittiği gerekçesiyle gıda yüklü tıra saldırdı
-
Ermenistan işgali altındaki 4 köy Azerbaycan’a iade edilecek
-
Ülkeler ‘altın vize’den vazgeçiyor: “Türkiye en çok vatandaşlık satan ülke”
-
Eski Başbakan Barak’tan Netanyahu’nun iktidarına son vermek için “gece gündüz” protesto çağrısı
-
UNRWA, Gazze’nin kuzeyine en son 23 Ocak’ta gıda yardımı ulaştırdı



