LONDON WEATHER
Ana Sayfa Sağlık 29 Eylül 2020

Yenişehir’de okullar ve ASM’ler dezenfekte ediliyor

MERSİN YENİŞEHİR İLÇE BELEDİYESİ, KORONA VİRÜS SALGININA KARŞI DEZENFEKSİYON ÇALIŞMALARINA ARA VERMEDEN DEVAM EDİYOR. İLKOKUL BİRİNCİ SINIF İLE ANASINIFI ÖĞRENCİLERİ İÇİN YÜZ YÜZE EĞİTİMİN BAŞLAMASIYLA BİRLİKTE YENİŞEHİR BELEDİYESİ DEZENFEKSİYON EKİPLERİ ÇALIŞMALARINI YOĞUNLAŞTIRIRKEN, VİRÜS RİSKİNİN YÜKSEK OLDUĞU AİLE SAĞLIK MERKEZLERİNİ DE STERİL HALE GETİRİYOR.

Yenişehir’de okullar ve ASM’ler dezenfekte ediliyor

2020-09-29 Güncelleme: Eylül 29, 2020 13:09

Mersin’in merkez ilçe Yenişehir Belediyesi, ilkokul birinci sınıf ile anasınıfı öğrencileri için yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte, ilçe genelindeki okullarda ve virüs riskinin yüksek olduğu aile sağlık merkezlerindeki dezenfeksiyon çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Salgınla mücadelede halk sağlığını korumak amacıyla çalışmalarını yoğun olarak sürdüren Yenişehir Belediyesi, ilçe merkezinde ve kırsal mahallelerde bulunan tüm okulları, kreş ve gündüz bakımevleri ile aile sağlığı merkezlerini periyodik olarak dezenfekte ediyor. Okullardaki sıra, masa, tahta, dolap, askı, kapı, koridorlar, lavabolar ile okulların her noktası titizlikle sterilize edilirken, Yenişehir Belediyesi bu çalışmasıyla aynı zamanda velilerin hijyen konusundaki endişelerini de azaltıyor. Okullar da öğrencilerin hijyenik bir ortamda ders yapması için sağlıklı hale getiriliyor.
Yenişehir Belediyesi, sterilizasyon işlemlerinde güçlü ve hızlı dezenfeksiyon sağlayan, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen ozon gazı ile dezenfektanlar kullanıyor. Halk sağlığını her zaman ön planda tutan ve çalışmalarını bu yönde yoğunlaştıran Yenişehir Belediyesi, ibadethaneler, kamu kurumları, sosyal tesisler, kültür ve sanat merkezleri, pazar yerleri, ATM’ler, taksi ve taksi duraklarında da dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürüyor.

Tema Tasarım |