LONDON WEATHER
Ana Sayfa Yazarlar 12.05.2020 4341 Görüntüleme
Tüketirken tükenmeyin, harcarken harcanmayın

Tüketirken tükenmeyin, harcarken harcanmayın

Koronavirüs, hayatımızda önceliklerimizi değiştirmeye devam ederken, yine en hafif haliyle hayat devam ediyor. Uzun zamandır ertelediğim çevrimiçi eğitim programları, filmler, kitaplar ne varsa değerlendirirken son zamanlarda odaklanma sorunu yaşamaya başladım. Belki de Mayıs ayında Toronto’ya kar ve yağmur yağıp, eksi dereceler, rüzgarlı ve kasvetli hava hakim olduğu için olabilir. İçimden hiçbir şey yapmak gelmiyorken, okuyucuma saygımdan yazı yazmaya devam etmeye karar verdim. Normalde yazın iş almamaya özen gösteririm; ama zor bir süreçten geçtiğimiz için yarı zamanlı çalışmaya başladım. Ne olursa olsun aramızdaki bu sevgi, bu bağ olduğu sürece kelimelerle içten sarılmamıza hiçbir şey engel olmayacak. Ayrıca ilk haftadan sayenizde görüntüleme rekoruna ulaştığım için çok mutluyum. Mest oldum, vallahi jest oldu. Var olun…

Yönetmenliğini ve senaristliğini, Mandıra Filozofu olarak tanınan Müfit Can Saçıntı’nın üstlendiği Yaşamak Güzel Şey filmini defalarca kez izledim. Başına gelen talihsiz bir olay sonucu çevresindeki sisteme isyan eden bir kişiye dönüşen adamın hikayesi anlatılan filmde, yaşamın güzelliklerinin keşfedilmesini konu alıyor. Filmi izlemenizi şiddetle tavsiye ederim, izlediyseniz eğer yorumlarınızı bekliyorum. Filmde en çok etkilendiğim son sahnedeki reklamı alıntı yaparak, hepinizi sevgiyle selamlıyorum.

Harcarken harcanmayın. 21 yıllık reklamcıyım, bu işin okulunu okudum. Reklam dersinin ilk cümlesi şuydu; reklamın amacı, tüketicinin ihtiyaç sıralamasını değiştirmektir. Hani bazen bir malı alamadığınızda üzülüyorsunuz ya üzülmeyin, bu sizin gerçek ihtiyacınız değil. Hani bazen bir malı aldığınızda seviniyorsunuz ya sevinmeyin, o sizin gerçek ihtiyacınız değil. Biz reklamcılar sizin ihtiyaç sıralamanızı değiştiriyoruz. Bazen de yapay ihtiyaçlar yaratıyoruz. Son sözüm şudur:

Sevgili tüketici;

Tüketirken tükenmeyin, harcarken harcanmayın.

Bir sakız da alsanız, bir otomobil de alsanız harcadığınız para değil hayatınız; çünkü o parayı kazanmak için ömrünüzü harcıyorsunuz. Günlüğünüzü, haftalığınızı, her neyse… Bir gazoz için ömrünüzün bir saatini, bir gömlek için ömrünüzün beş gününü harcıyorsunuz.

Harcarken harcanıyorsunuz, harcarken harcanıyorsunuz.

Yazar Hakkında

Adı Soyadı:

Mesleği: İletişim Uzmanı


İlginizi çekebilir

KİM YAPACAK?

KİM YAPACAK?

Tema Tasarım |