Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Yönetim Kurulu, Ankara’daki genel merkez binasında yılın son toplantısını gerçekleştirdi.
2021 yılının değerlendirildiği ve 2022 yılı hedefleri ile aktivite takviminin istişare edildiği toplantıya Genel Başkan Mehmet Ali Dim, Genel Başkan Yardımcıları Bülent Aydemir, Kahraman Halisçelik ve Savaş Çokduygulu ile Genel Sekreter Lütfü Karakaş, Mali Başkan Adnan Yüce, Genel Sekreter Yardımcısı Aynur Tattersall, Mali Başkan Yardımcısı Gürsel Eser, yönetim kurulu üyeleri Mehmet Duran Özkan, Yusuf Ziya Çakır, Ercan Arslan ve Sertaç Virancık, Yerel Medya Meclis Başkanı İsrafil Avcı, Dış Medya Meclis Başkanı Elşad Eyvazlı ve Yaygın Medya Meclis Başkan Vekili Mehmet Çatakçı katıldı. Genel başkan Mehmet Ali Dim’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda yönetim kurulu üyeleri, 8 Ocak’ta ilk olarak İstanbul’da faaliyete başlayacak olan Küresel Medya Okulu (KMO) başta olmak üzere devam eden ve takibi yapılan projeler ve tüm faaliyetler hakkında bilgilendirildi. Dim, yıl sonu itibariyle dış temsilcimiz bulunan ülke sayısının 50’ye ulaşacağını belirterek, “Ankara’da genel merkez, İstanbul’da ofis ve geri kalan 79 ilde temsilcimiz ile ülke genelinde varlığımızı hissettiriyoruz. Ulusal ve uluslararası alanda yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarla adından en çok söz edilen meslek örgütlerinden birisi haline geldik. Sektörün sorunlarının çözümü için her kapıyı zorluyoruz. Tüm siyasi partilere yaptığımız üst düzey ziyaretler de bunun bir yansımasıdır” diye konuştu.
KMO BAŞLIYOR
Genel Başkan Dim konuşmasında, KGK bünyesinde kurulan ve her şehirde iletişim fakültelerinin de destekleyeceği Küresel Medya Okulu’nda eğitim alacak üniversite öğrencileri ve genç gazeteci adaylarının sektöre büyük katkı sağlayacağını vurguladı. Dim, bilhassa iletişim öğrencilerinin okula yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, “Bu okulun fikir babası olan ve başından beri en büyük emeği veren en başta Yaygın Medya Meclis Başkanımız Buse Biçer Akbaş hanıma ve destek veren tüm üyelerimize çok teşekkür ederim. Ayrıca, işbirliği yaptığımız Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi dekanımız Prof. Dr. Kemal Suher hocamızın şahsında tüm ekibine şükran borçluyuz. İstanbul’dan başlayarak her ay bir başka şehirde okulumuz açılacak. Her dönem 20 gazeteci adayını eğiteceğiz. Sertifika vereceğiz. Staj ve kısmen de olsa iş imkanı sağlayacağız. Okulu kurumsal hale getirmek için çabamız var. Her yıl 12 ay sürdürülebilir bir yapı oluşturmak istiyoruz” dedi.
DERGİNİN OCAK SAYISI
Genel Başkan Mehmet Ali Dim, 6 ayda bir yayınlanan (Türkçe/İngilizce) Küresel Medya Dergisi’nin 5’inci sayısıyla ilgili bilgiler de verdi. Dim, dergiye özellikle basın camiasında yoğun talep olduğunu, gerek ulusal gerekse uluslararası alanda dergi hakkında olumlu görüşlerden memnuniyet duyduğunu ifade etti. Dim, ayrıca dijital platformdaki okunma ve uygulama indirme sayısının da her geçen gün yükseldiğini söyledi.
İÇ VE DIŞ BULUŞMALAR
Yönetim Kurulu toplantısında 2022 yılında yapılması planlanan faaliyetler de ele alındı. Şubat ayında Yerel Medya Meclis Başkanı İsrafil Avcı ev sahipliğinde Osmaniye’de düzenlenecek olan buluşma ile Nisan ayında Genel Başkan Yardımcısı Savaş Çokduygulu ev sahipliğinde Adana’ya düzenlenecek olan ziyaret, ayrıca Bulgaristan, Ürdün ve Gürcistan ile Azerbaycan başta olmak üzere bazı ülkelere yapılacak olan uluslararası ziyaretler hakkında görüş alış-verişinde bulunuldu. KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, çok sayıda ülke ve şehirden davet alındığını, pandemi sürecine göre aktivite takvimini belirleyeceklerini ve özellikle uluslararası düzeyde yapılacak olan ziyaretlerin çok önemli olduğunu belirterek, “İç ve dış medya mensubu üyelerimizle yaptığımız bu ziyaretler sonucu yurt dışında görev yapan meslektaşlarımız ve dış medyayla ilişkilerimizi en üst düzeye çıkarmayı hedefliyoruz. Her ülkede medya kuruluşları ile örgütlerini ziyaret ederek işbirliğinin artırılması yönünde faaliyetlerde bulunmaya devam edeceğiz. TC Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun da görüşleri doğrultusunda ülkemizin kamu diplomasisi çabalarına da destek sağlamış olacağız” diye konuştu.
ÜYELİK BAŞVURULARI DEĞERLENDİRİLDİ
KGK Genel Kurulu’nda, konseye üyelik başvurusunda bulunan gazeteciler değerlendirilirken, yeni atanan ve değişecek olan iç ve dış temsilciler de masaya yatırıldı. Ardından genel sekreter Lütfü Karakaş, üyeleri mali durum hakkında bilgilendirdi. Toplantıya katılanların görüş ve önerilerinin alınmasının ardından toplantı son buldu. Kaynak: https://www.kgk.org.tr)