LONDON WEATHER
Ana Sayfa İngiltere 6 Kasım 2021

Özel haber: Türkiye’nin önde gelen mücevher tasarımcılarından Selda Akgül’ün mücevherleri göz kamaştırıyor

İş ve sanat dünyasını buluşturan açılış Türkiye’nin önde gelen mücevher tasarımcılarından Selda Akgül ve kızı Yağmur Akgül,…

Özel haber: Türkiye’nin önde gelen mücevher tasarımcılarından Selda Akgül’ün mücevherleri göz kamaştırıyor

2021-11-06 Güncelleme: Kasım 9, 2021 16:57

İş ve sanat dünyasını buluşturan açılış

Türkiye’nin önde gelen mücevher tasarımcılarından Selda Akgül ve kızı Yağmur Akgül, Londra’nın dünyaca ünlü alışveriş merkezi olan Selfridges’de ürün satışına başladı….

Türkiye’nin dünyaca ünlü mücevher tasarımcısı Selda Akgül’nın Osmanlı başta olmak üzere Anadolu’da yaşayan uygarlıklardan esinlenerek hazırladığı mücevherler, Londra’nın en  mağazalarından Selfridges’de satışa sunuldu.

Yarattığı mücevher tasarımlarıyla dünyada ün yapan ünlü tasarımcının kendi adını taşıyan pırlantalarını satışa sundu.

Selda Akgül ve Kızı Yağmur Akgül görkemli  şubeyi Londra’da açtı. İş ve sanat  dünyasının bir araya geldiği açılış, Londra’daki meraklıların  yanı sıra,  Londra mücevher tutkunlarını bir araya getirdi.

Açılışta, Selda Akgül’e Kızı Yağmur Akgül eşlik etti. Kentin tanınmış isimlerinin yanı sıra Londra’dan  çok sayıda mücevher meraklısı da  yer aldı. Konsepte  birbirinden değerli mücevherler tanıtıldı.

Akgül’ün her koleksiyonu kendi içerisinde evrim geçiriyor ve her tasarımın yalnızca bir örneği bulunuyor. Tasarımlarının iç ve dış yüzeylerine güzel sözler de ekleyen, Padişah portreli yüzüklerle hayallerini gerçeğe dönüştüren Akgül’ün n koleksiyonları arasında Dinlerin Kardeşliği, Büyülü Taşlar, Sadabat Koleksiyonu, Theodorius ve Justinianus,Nur-u Osmaniye ve birçok tasarım  bulunuyor. Gelen konuklar mağazayı gezip mücevherleri incelediğinde hayranlıklarını gizleyemiyor.

Parmakları pırlanta yüzüklerle dolu olduğu görülen Selda Akgül gazetecilerin “Siz en çok hangi tür mücevheri seviyorsunuz?” sorusuna “Benim en değerli mücevherim kızım” diyerek, kızı Yağmur’u gösterdi.

“Londra  benim için çok değerli bir şehir. Londra benim için bir tutku ve pırlantalarımda ayrı bir tutku diyerek, bunu hayata geçirmek istedim.” diye konuştu.

Hülya ÖZKOYUNCU

Tema Tasarım |