LONDON WEATHER
Ana Sayfa İngiltere 16 Kasım 2021

İngiltere Başbakanı Boris Johnson bugün Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis’i Downing Caddesi’nde karşıladı.

Liderler, Yunanistan’ın bağımsızlık savaşının 200. yıldönümünü kutlarken İngiltere-Yunan ilişkisinin değerini vurgulayarak başladılar. Ticaret, eğitim ve turizm gibi…

İngiltere Başbakanı Boris Johnson bugün Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis’i Downing Caddesi’nde karşıladı.

2021-11-16 Güncelleme: Kasım 17, 2021 06:12

Liderler, Yunanistan’ın bağımsızlık savaşının 200. yıldönümünü kutlarken İngiltere-Yunan ilişkisinin değerini vurgulayarak başladılar. Ticaret, eğitim ve turizm gibi alanlarda daha da güçlendirmek için çalışma konusunda anlaştılar. Başbakan ve Başbakan Miçotakis, ülkelerimizin aşı sunumlarının Birleşik Krallık ile Yunanistan arasındaki seyahatin yeniden başlamasını sağladığı gerçeğini memnuniyetle karşıladı.

Başbakan ve Başbakan Miçotakis, COP26 Zirvesi’nin başarısını ve net sıfır karbon emisyonuna ulaşma konusundaki iddialı uluslararası taahhütleri memnuniyetle karşıladı. Rüzgar enerjisi gibi teknolojilerin temiz ve yenilenebilir enerji kaynakları sağlamada oynayabileceği önemli rolü tartıştılar. Başbakan, Kuzey İrlanda Protokolünün AB tarafından halihazırda uygulanmasıyla ilgili endişelerini dile getirdi.

Pozisyonlarımız arasında hala önemli boşluklar olduğunu ve ileriye yönelik uzlaşıya dayalı bir yol bulmanın tercihimiz olmaya devam ettiğini vurguladı. Liderler, Kıbrıs ve Libya’daki durum ve Bosna-Hersek ile ilgili ortak endişeleri de dahil olmak üzere bir dizi başka konuyu ele aldı. Kıbrıs konusunda, her iki lider de kalıcı bir çözüme ulaşmak için tüm tarafların birlikte çalışmasının önemi konusunda anlaştılar.

Son olarak, Başbakan Miçotakis Parthenon Heykelleri konusunu gündeme getirdi. Başbakan, Yunan halkının bu konudaki hissinin gücünü anladığını söyledi, ancak İngiltere’nin bu konunun British Museum’un mütevelli heyeti için uzun süredir devam eden tutumunu yineledi. Liderler, bu sorunun BK-Yunanistan ortaklığının gücünü hiçbir şekilde etkilemediği konusunda anlaştılar.
LONDON HULYA OZKOYUNCU

Tema Tasarım |