LONDON WEATHER
Ana Sayfa İngiltere, Kültür Sanat 24 Mayıs 2022

‘40 Yılın.Hikayesi-Unutamadıklarım’ Londra’da okuyucularıyla buluştu

Hülya Özkoyuncu/ Londra.
“Önemli olan benim yaşadıklarım değil, yaşadıklarımı başkaları ile paylaşmamdı.

‘40 Yılın.Hikayesi-Unutamadıklarım’ Londra’da  okuyucularıyla buluştu

2022-05-24 Güncelleme: Mayıs 25, 2022 10:18

-

Gazeteci Timur Öztürk’ün yeni kitabı ‘40 Yılın. Hikayesi-Unutamadıklarım’ okucuyularının önüne çıktı. Kitabın yayıncısı Press Dionysus’un organize ettiği imza ve söyleşi günü 22 Mayıs Pazar günü saat 17:00’de 185 Stoke Newington Road bulunan Chemen Kafede gerçekleşti.

Birçok sanatsever ve kitap okuyucuların yanısıra İngiltere’de faaliyet gösteren basın mensupları katıldı.

Birçok gizemli konuların yer aldığı kitap tanıtım lansman da, yazar Timur Öztürk‘ün  heyecanı gözler  önündeydi.

Gazeteci- Yazar Timur Öztürk  şöyle konuştu:

“Önemli olan benim yaşadıklarım değil, yaşadıklarımı başkaları ile paylaşmamdı. 1982 Olay Dergisi Kuzey Kıbrıs’ta çıkan ilk renkli gazeteydi. İngiltere’ye yerleşme kararını  ilk kez  onlara  vererek ”Londra’ya’ gideceğim’ dedim. Nitekim buraya geldim ve o gazetenin muhabiri, temsilcisi olarak burdan devam ettim. O yıllarda Kıbrıs Türk toplumu üyeleri bölgede çok yoğundu. Genellikle tekstil üzerine çalışıyorlardı. Bende bu sektörlerin içinde gazetecilik yapıyordum . Her eve gazetemiz girdi. Yıllarca verdiğimiz sözü yerine getirdik. 90’lı yıllara gelince radyo televizyon yasasının yeni çıktığı yıllarda Türkiye’ye gitmeye karar verdim. Yeni hayatıma Türkiye’den devam ettim ve o yıllar da yasa ile birlikte  her il de yöresel tv kanalları kurulmaya başladı. Aydın da bu illerden birisiydi.  Aydın’da ki bir yerel kanal da daha sonra ise Denizli ve  İzmir’de devam ettim.  Mesleğimde bir gelişme daha yaşandı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti şimdiki Cumhurbaşkanı Ersin Tatat’ın yardımı ile  Show Tv’de görevime devam ettim. Sıcağı Sıcagı programında göreve başladım. Bina çok katlı  olup, her katında sanatçılar tarafından kendi alanlarında programlar yapılıyordu. Kadir İnanır’ın ‘Böyle Gitmez’, Fatma Girik’in ‘Söz Fato’da Canan Erçetin’in müzik programları dahi orada hazırlanıp yapılıyordu. ‘Temiz Eller’ programında da çalışmaya başladım. Yapılan haberler tüm televizyon kanallarında yayımlanıyordu. Daha sonra ‘Susurluk’ olsyında yapmış oldugum haberler iyi tutuldu. Show Tv’de Reha Muhtar bir haber birimi kurdu. Odaklanmamız gereken konu ‘Susurluk olayıydı. bununla bereber Kıbrıs hakkında bir çok haberler yaptık. 98 yılında CNN Türk kuruldu ve ben tekrar ingiltere’ye geldim. CNN Türk’ün radyo programcılıgıyla gazetecilik hayatıma devam ettim. Yıllar bu şekil devam etti. 40 yılın hikayesini neden yazmak istedim? Öyle olaylar yaşandı ki, bu konuları kitabımda derlemek, yaşadığım gibi yaşatmak istedim. Kitap içinde bir çok ilginç konular yer alıyor. Kitap okurlar bu ilginç konuları yakından yaşayıp hissedecekler düşüncesindeyim.

Lansman da yer alan kitap severler ve basın mensupları, imzalı kitabı almanın mutluğunu yaşarken, hatıra fotoğrafları çekildi.

‘‘22 Mayıs geldin, yaşandın, bittin ve gittin. Ne mutlu ettin beni bir bilsen… Öncelikle yayınevim Press Dionysus’un sorumlusu Sayın Tuncay Bilecen ve imza günümü organize eden Zeynep hanıma çok teşekkür ederim. Sonra, 40 yılın hikayelerinden çıkıp çıkıp gelen dostlarıma, arkadaşlarıma ve değerli okurlarıma beni yalnız bırakmadıkları için tek tek şükranlarımı iletirim.  Meslektaşlarım da yanımdaydılar. Onlara da teker teker sevgilerimi sunuyorum. Bir başka imza ve söyleşi gününde buluşana dek sevgi ile kalın.’’

Kitabın yayıncısı Press Dionysus kitabın arka kapağında şunları yazdı;

‘‘Bu kitap, Timur Öztürk’ün 40 yılı aşan gazetecilik serüveninde  biriktirdiği anıların bir derlemesi niteliğini taşıyor. Bu anılar  sayesinde okuyucu; 1980’li yılların Kıbrıs’ından İngiltere’sine, oradan  da 1990’lı yılların Türkiye’sine uzanan yolculuklara çıkarken aynı  zamanda Türkiye’nin yakın tarihine ilişkin bir hafıza tazelemesi de  yapıyor. Uğur Mumcu’dan Ahmet Kaya’ya, Asil Nadir’den Mehmet Ali Ağca’ya kadar dönemin pek çok tanıdık siması da bu yolculukta  okuyucuya eşlik ediyor.  40 Yılın Hikâyesi, Unutamadıklarım bir anı kitabından ziyade  Türkiye’nin yakın tarihinin bir panoraması olarak değerlendirilebilir.’’

 

-

İlginizi çekebilir

Diyarbakır Atatürk’ü andı

Diyarbakır Atatürk’ü andı

Tema Tasarım |