Ana Sayfa
Foto Galeri
20.12.2024
Eklem ve sırt ağrıları
-
- Tüketilen yiyecekler insan sağlığını direk etkiliyor. Doğada tespit edilen çoğu meyve ve sebzenin insan bedenine değişik etkileri bulunuyor. Doğal gıdaları tedavi olarak kullanan şahıslar bu besini sık sık tüketiyor. İşte ağaç dalından soframıza uzanan mucizevi gıdanın saymakla bitmeyen faydaları:
- Doğanın bize tanıttığı mucize gıdalarden biri olan iğde en yararlı gıdalar arasında bulunuyor. Genellikle kemik ve mafsal hastalıklarına çok iyi gelen iğde, ülkemizin dört bir beraberinde yetişiyor. Kemikleri taş gibi yapan, hemoroidi tedavi etkilerine sahip olan iğde aynı vakitte bedende detoks etkileri yaratıyor. FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR İğde, birtakım hastalıkların bir ilaç gibi önünü kesebiliyor ve iyileştirici etkiler sağlıyor. Sadece meyvesinin değil, iğde yaprağının, iğde çekirdeğinin hem de iğde çekirdeği tozunun bile sağlığa faydaları vardır. İçeriğindeki lif hazımsızlık problemini çözer. Vücut amacıyla lüzumlu minerallerden olan sodyum, fosfor, potasyum içermektedir. İğde protein sahibi olan ender meyvelerdendir. Bol miktarda A ve C vitaminleri içerir. İĞDENİN FAYDALARI İğdenin faydaları saymakla bitmez fakat en çok tanınan yararı ise böbrek hastalıklarına karşı iyileştirici etkileridir. Böbrek taşı ya da kumu gibi problemler çekenlerin iğde yemesinin yanı sıra, çekirdeklerini kaynatarak çayını içmesi de tavsiye ediliyor. C vitamini deposu olan iğde grip, nezle gibi kış hastalıklarına karşı koruma sağlar. Kuru iğde meyvesi ve yapraklarından elde edilen bitki çayı kuru öksürük problemlerında kullanılır. Çok kuvvetli antioksidan etkileri olan iğde, bağırsak problemini bitirir. İshale karşı etkilidir. İğde bünyesinde omega 7 yağı yüksek miktarda bulunur. Bu da bedende tespit edilen kolajen civarını arttırmaya yardımcıdır. İğde meyvesi saç köklerini beslemeye yardımcı olur. Saç köklerini yeniler. Karaciğeri temizleyen meyvelerden biri de iğdedir. İğde meyvesi karaciğerde tespit edilen toksinlerin atılmasında yardımcıdır. İğde kötü kolesterolü dengelemeye yardımcıdır. İğde tüketmek karaciğer ve kalp hastalıkları tehlikesini düşürür. Yüksek tansiyonu dengeler. Yüksek miktarda lif içerdiği amacıyla zayıf düşmeye yardımcı olur. Kemik erimesini engel olur Sindirim sistemini güçlendirir. Her vakit ilk önce hekiminize danışınız. kaynak:mynet.com