Evde çaydanlığınızı 1 dakikada içersinde kendiniz parlatabilirsiniz hem de bu kadar b’asitDış yüzeyi yanan, is tutan, kararmış ve içi dibi kararan, kireç tutan, yağ lekesi tutmuş alüminyum, bakır, çelik çaydanlıkları evde temizlemenin ve parlatmanın en kolay ve ucuz teknik..Evde çaydanlığınızı 1 dakikada içersinde kendiniz parlatabilirsiniz hem de bu kadar b’asitAyrıntılar diğer sayfada haberimiz detayındadır. Devamını izlemek amacıyla gorsele doku56nun..
Çok çok daha eskiden çaydanlıkların dış yüzeyi kalaylanarak temizleniyordu. Ama şimdi hem çaydanlıklar amacıyla sarfedilen malzemeler değişti hem de teknolojiyle eş güdümlü evde imal edilen püf noktalar arttı.
Kararan ve kireç tutan çaydanlığın dibini temizlemek amacıyla gereksiniminiz olan malzemeler sirke ve karbonat.
Çaydanlığın amacıylae sirke doldurup bir gece bekletmelisiniz.Sonrasında çaydanlığın içersinde bir oran sirke bırakıp, kalanını dökün. Çaydanlıkta kalan sirkenin amacıylae bir yemek kaşığı karbonat ekleyin. Bir dakika sonra, bulaşık fırçasıyla ya da süngerle ovarak, rahatlıkla temizleyebilirsiniz. Üstelik geride rastgele bir kimyasal madde kalıntısı da kalmayacak.
Diğer bir teknik ise, limon tuzu ve ve su ile yapılıyor. Bir yemek kaşığı limon tuzunu, çaydanlığın amacıylae alabileceği kadar suyla karıştırın ve çaydanlığa boşaltın. Çaydanlığı ocağın üstüne alın ve yüksek ateşte bir ya da iki taşım kaynatın. Sonrasında çaydanlığı Ocaktan alın ve bol suyla durulayın.
Çaydanlığınız Bu sayede pırıl pırıl olmuş olacak. Bir diğer teknikse, tuz ve sirkeli karışım. Bir yemek kaşığı tuz ile bir çay bardağı sirkeyi karıştırıp çaydanlığın amacıylae koyun ve 10 dakika bu şekilde bekletin.Sürenin sonucunda çaydanlığın amacıylai süngerle ovun ve lekelerden kurtulun. Bol suyla durulamayı da ihmal etmeyin. Çaydanlıkta tespit edilen kireci gidermek amacıyla, bir patatesin kabuklarını soyun ve çaydanlığın amacıylae atın
Üzerine bir oran su ekleyip bu şekilde yarım saat kaynatırsanız; kireçlerin yok olduğunu görürsünüz. Kireci temizlemenin bir diğer yoluysa; yumurta kabuğudur. Çaydanlığı içersinde yumurta kabuklarını suyla kaynatırsanız iyi bir kireç çözücüdür yumurta kabukları.
Bir diğer püf noktada porçöz denilen kireç çözücüyü çaydanlığın amacıylae bir oran döküp, çaydanlığın içersinde ki kireç lekelerine doğru sallayarak tuttuğunuz vakit bir müddet sonra kireç kalıntıları çıkacaktır. Tabi ki sonra çaydanlığı bol suyla yıkayın.Hatta içerdiği kimyasallardan arındırmak amacıyla olasıysa sirke de bir vakit bekletip, güzelce yine durulayın. Bu mühim bilgi ve tekniklerden daha çok bireyin faydalanması amacıyla, beğenip, paylaşmayı unutmamalısınız lütfen..