Reflü son derece ağrılı bir hastalık bulunduğu amacıyla reflü ağrısını kısa süreliğine evde geçirme yöntemleri sık sık araştırılmaktadır. Reflü hastalığı mide salgılarının yemek borusuna ya da boğaza kaçmasıdır. ..Mide Yanması ve Reflüyü Doğal Yollar ile Tedavi Edin!.. Devamını izlemek amacıyla gorsele doku56nun..
Reflü son derece ağrılı bir hastalık bulunduğu amacıyla reflü ağrısını kısa süreliğine evde geçirme yöntemleri sık sık araştırılmaktadır. Reflü hastalığı mide salgılarının yemek borusuna ya da boğaza kaçmasıdır. Reflü hastalığı, ağızda acı bir tat ve yemek hissi ile karakterizedir. Atipik reflü yemek borusunun iç evresinde ilerleyen ödem ardından boğazda yumru meydana gelmesine namacıyla olabileceği gibi, bilhassa göğüs ağrısı namacıylaiyle tahriş ardından meydana gelen spazmlara bağlı göğüs ağrısı gibi rahatsızlıklara da namacıyla olabilir. Hem de bu ağrı kalp hastalığı ile karıştırılmaktadır. Bunun dışında ses kısıklığı, kuru öksürük, yutma esnasında ağrı ya da yutma güçlüğü ya da hıçkırık gibi bulgular de yaşayabilirsiniz. Reflü, mide ekşimesi ve asit reflüsü ile kendini gösteren bir mesele olsa da öksürük ve ses kısıklığına da yol açabilmektedir. Hem de inatçı ve tedavi edilmeyen reflü hastalığı yemek borusu kanserine zemin hazırlayabildiği amacıyla son derece önemlidir. Reflü şikayetlerini denetim edilmeli ve anında bir ekspertize başvurulmalıdır.
Reflü Tedavisinde Beslenmenin Önemi
Reflü ağrısı nasıl geçer sorusunun en esas ve net yanıtı beslenme düzenidir. Beslenme alışkanlıklarına ve belirli besinlerin sık tüketilmesine bağlı olarak mide asidi ve mide içeriği yemek borusuna kaçabilir, hem de yiyecekler boğaza kaçabilir, bu hale reflü denir. Kuru öksürük, diş hastalığı, ses kısıklığı, boğaz ağrısı ve orta kulak iltihabı da görülebilmekte olup, midenin yırtılması yemeklerin kaçmasını basitlaştırdığı amacıyla obez ve ihtiyar hastalarda reflü daha sık görülmektedir. Hastanın göğüs ağrısı ve yanma, yutma güçlüğü, zor ısırma gibi şikayetleri varsa, ısırıkları yutarken tıkanıklık hissi varsa, kilo kayıbı ve erken doyma gibi bulgular varsa bir reflü eksperine başvurulmalıdır, bu hallerde birtakım ön muayeneler ve ardındannda endoskopi önerilir. Reflü ağrısını geçirmek amacıyla ilk evvelce semptomlarını azaltmaya özen gösterilmesi gerekir. Dolayısıyla beslenme alışkanlığı ve hayat koşulları değiştirilmelidir:
Birincisi ve en önemlisi, yemek saatlerindeki ve diyetteki değişikliktir. Hasta çok kilolu ise kilo vermelidir. Çünkü obezite birtakım mekanizmalarla reflüye zemin hazırlamakta ve reflü semptomlarını artırmaktadır.
Mide çok dolu olmamalı, ufak porsiyonlar tüketilmelidir. Uzun süreli açlıktan sonra büyük porsiyonlar yenilmemelidir. Kızartılmış yiyecekler, çikolata, yağlı yiyecekler gibi midede geç boşalan ve midenin boşalmasını zorlaştıran yiyecekler tercih edilmemelidir.
Baharatlı yiyecekler tüketirken dikkatli olunmalı ve bilhassa geceleri mide arkadaşı olmadığı fikir edinilen yiyecekler yenmemelidir.
Yatmadan evvelce mide dolu olmamalıdır.
Yatmadan en az 3-4 saat evvelce sıvı ve katı yiyecekler yememek önemlidir, mide doluyken mide içeriği yemek borusuna daha basit sızabilir, bu da uyku apnesine namacıyla olabilir, uykunun altında diğer sebepler olsa da apne, reflü uyku düzenini bozar.
Yastığı arttırmak reflü bulguları amacıyla yatağın kafasını 30-45 cm arttırmak uygundur.
Karın basıncını artıran hareketler yemeklerden sonra yapılmamalıdır. Eğilme ve düzleşmeye namacıyla olan fiziksel hareketler amacıyla belirli bir süreye izin verilmelidir.
Bel ve karın bölümünü daraltan giysiler giyilmemelidir.