Düşük miktarda karbonhidrat ile tanen, protein, natural organik asitler ve pektin içerir. Kalsiyum, potasyum, demir ve magnezyum gibi mineraller de meyvede yer alır ve bu da bağışıklık sağlığını geliştirmeye yardımcı olur. Bu meyve…
Muşmula (Mespilus germanica), Rosaceae familyasına ait çiçekli bir bitki türüdür, 3000 sene evvelce Kuzey İran’ın Hazar Denizi bölgesinde yetiştirilen bir meyvedir. İran. Kırmızımsı kahverengi meyvesi amacıyla yetiştirilen ve süs bitkisi olarak da yetiştirilen büyük bir çalı ya da yaprak döken ağaçtır.
Muşmula meyvesinin faydaları, içeriğindeki varlıklı besin maddelerine bağlanabilir. Düzenli olarak tüketildiğinde antioksidanlar yönünden varlıklı bulunduğu amacıyla diyabet ve ateroskleroz tehlikesini azaltabilir. Antibakteriyel ve antienflamatuar bilhassare sahiptir. Muşmula meyvesi bağışıklığı artırabilir, kabızlık, kolesterol seviyeleri ve diyabetin yönetilmesine yardımcı olabilir. Alzheimer hastalığını da önleyebilir.
Muşmulanın Sağlığa Faydaları Neler?
Muşmulanın meyveleri sağlığa yararlı besinlara sahiptir. Yüksek miktarda B2, B1, C ve A vitamini içerir. Muşmula tıbbi bilhassari amacıyla de kullanılır. Düşük miktarda karbonhidrat ile tanen, protein, natural organik asitler ve pektin içerir. Kalsiyum, potasyum, demir ve magnezyum gibi mineraller de meyvede yer alır ve bu da bağışıklık sağlığını geliştirmeye yardımcı olur. Bu meyvenin günlük alımı böbrek ve karaciğer rahatsızlıkları olan şahıslar amacıyla yararlıdır. Organları ve bedeni detoksifiye ederek ve nemlendirerek sağlığı iyileştirir.
Muşmula meyvesi, bağırsak enfeksiyonları ve iltihapları, adet düzensizlikleri, ishal, mide şişkinliği, iç kanama tedavisinde yardımcı olur ve ilaveten sinirleri güçlendirir. Aşağıdaki faydaları da sunar:Antioksidanlar yönünden varlıklıdir
Muşmula, polifenolik bileşiklerin, bilhassa kuvvetli antioksidan bilhassar gösteren fenolik asitlerin natural bir kaynağıdır. Muşmula meyvesi, kabuğu ve yaprakları mühim miktarda bitki flavonoidleri ve polifenoller içerir. Polifenoller yönünden varlıklı besinlerin tüketimi, ateroskleroz ve diyabet gibi detaylı hastalıkların tehlikesinin azalmasına yardımcı olur.
Anti-inflamatuar ve antibakteriyel bilhassare sahiptir
Gallik asit, muşmula özlerinde en yüksek oranda tespit edilen bir polifenoldür. Anti-inflamatuar bilhassari ile gallik asit, obez şahıslarda yağ depolanmasını azaltmada etkili olabilir. Aynı vakitte, besin ile alakalı Pseudomonas suşlarına karşı potansiyel antibakteriyel aktiviteye sahip olabilir. Bu, besin muhafaza endüstrisinde de muşmula özlerinin mümkün bir programı manasına gelir.
Bağışıklığı güçlendirici mineraller yönünden varlıklıdir
Muşmula meyvesinde tespit edilen kalsiyum, potasyum, magnezyum, demir ve başka mineraller genel bağışıklığı artırmaya yardımcı olur. Zengin C vitamini içeriği ile muşmulalar aynı vakitte iskorbüt tedavisine yardımcı olma potansiyeline sahiptir.