Gülgillerin alt familyasına ait bir bitki olan bilhassa Karadeniz ve Marmara Bölgesi’nde yetiştirilir. Olgunlaşmadan yenmesi olası olmayan bu meyve, sıhhat yönünden son derece faydalıdır. Haberimizin devamını okumak için lütfen sonraki sayfaya geçiniz..
Muşmulanın Faydaları Nelerdir?
Potasyum, kalsiyum, demir, lif, magnezyum ve folik asit bakımından zengindir. Aynı vakitte A ve C vitamini de içerir.
Bağırsak faaliyetlerini arttırır. Bu özelliği ile hazımsızlık ve kabızlığa iyi gelir.
Bağışıklık düzeneğinin güçlenmesine yardımcı olur.
Vücutta meydana gelen iltihaplanmaları daha süratli iyileştirir.
Çay olarak tüketildiğinde kuru öksürüğe iyi gelir.
Antioksidan özelliği vasıtası ile ağız içersinde meydana gelen yaraların daha süratli iyileşmesine yardımcı olur.
Sindirim düzeneğinin işlevini gerçekleştirmesine destek olur.
Böbrek ve karaciğer sağlığında olumlu etkisi vardır.
Yaprakları kaynatıldığında Romatizma ağrılarının tedavisinde etkilidir.
Doktorunuza Danışınız..