Toplardamarların işlevsel bir arıza sebebiyle genişlemesi neticesi meydana gelen varisler hayat niteliğini mühim ölçüde düşürüyor.Varisin bitkisel tedavisinde bilhassa flavonoid içeriği varlıklı olan gıdalarin tüketilmesi gerekliliğini açıklayan eksperler bu yiyeceklerin damarları güçlendirirken enflamasyon ve oksidatif hasardan koruyacağını aktarıyor. Varislerin ilerlemesini durduran ve korunmaya yardımcı gıdalar bunlar Devamını izlemek amacıyla gorsele doku45nun..
Meyveler: Küçük taneli meyveler, turunçgiller, maydanoz, kırmızı üzümler, yeşil çay ve kırmızı lahana flavonoid kaynağıdır. Bu gıdalarin derli toplu tüketilmesi bedenin ihtiyaçları mühim ölçüde karşılar. Yurtdışında bilhassa atkestanesi varis tedavisinde sarfedilen en tanınan yöntemdir. Karaciğer ve böbrek rahatsızlığı olan varis hastaları kolaylıkla bu tohumu kullanabilirler. Çobanpüskülü: Çobanpüskülü damarların yapısal bileşenini bozan enzimleri engeller. Aynı şekilde yaban mersini özü de içeriğimdeki taninlerle bu damarlara büzücü tesir yapmaktadır. Bu bitkiler direkt tedavi hedefli kullanılmaktan öte daha çok birer rahatlatıcı olarak düşünülmelidir.Lahana: Lahana yapraklarını iyice kaynattıktan sonra süzün ve kalan suyu ılık şekilde bacaklarınızda varis olan bölgeye uygulayın.
Lahana: Lahana yapraklarınıLahana: Lahana yapraklarını iyice kaynattıktan sonra süzün ve kalan suyu ılık şekilde bacaklarınızda varis olan bölgeye uygulayın. Kekik, at kuyruğu otu: Kekik, at kuyruğu otu, çoban çantası otu, at kestanesi kabuğunu değişik bardaklarda demleyin. Günde 2-3 bardak amacıyla. Koyun otu: Koyun otu merhemini günde bir kere varisli bölgelere masaj yaparak ve deriye iyice yedirerek sürün.