Ana Sayfa
Foto Galeri
1.03.2025
Damarlarınızı Rahatlatmak İçin
-
-
- Sümüğün, başka adıyla mukusun yalnızca burnumuzda olduğunu fikir edinenler bu yazımızdan sonra çok şaşırabilirler. Vücut sıvılarımız ulaşması gereken yerlere ulaşamaz ise, bedenimiz yeteri kadar beslenemez ve eksik kalan vitamin ve mineraller sebebiyle hastalıklar meydana çıkmaya başlar.Mukusu, geniz bölgemizde ve burnumuzda biliriz fakat damarlarımızın çevresinde da bulunurlar. Damarlarınızda ve beden boşluklarında meydana gelen mukus tabakası beden sıvılarının emilememesine sebep olur. Bugünkü içeriğimizde size bu mukustan nasıl kurtulacağınızı anlatacağız.
- Çilek: İlla çilek olmak mecburiyetinde değil. Nar, böğürtlen, yaban mersini… Doğada kendi kendisine yetişen bütün yemişleri basitlıkla tüketebilirsiniz. Genellikle çileklerin bedendeki mukusu temizlediğini söylememiz gerekir. Kendisinde barındıdığı lif miktarı da sindiriminize yardımcı olacaktır. Kabak Çekirdeği: Kabak çekirdekleri bedende mukus birikimini engellemesiyle bilinir. Hem de Çin seçenek tıbbında kanser engelleyici olarak kullanılır. Ananas: Sinüzit hastalarına ananas tavsiye edilir. Çünkü ananas sinüsleri temizler ve daha rahat soluk almanızı sağlar. İster meyvesini tüketin ister suyunu içebilirsiniz. Brokoli: Brokoli herkes amacıyla faydalıdır! Aynı karnabahar gibi. Öğlen ve akşam öğünlerinize kesinlikle eklemeli ve faydalarını hissetmelisiniz. 5 dakikadan çok kaynatmamaya özen gösterin ki besleyiciliğini kaybetmesin. Elma:C vitamini ve potasyum eksikliğiniz mi var? Çare elma. Vücut sıvılarının daha akışkan olmasını ve daha varlıklı içerik taşımasını sağlar. İster taze tüketin ister suyunu tüketin. Unutmayın! Günde bir elma hekimi uzak tutar. Soğan ve Sarımsak: Evet kabul ediyoruz güzel kokmuyor ama ne kadar sıhhatli olduklarını biliyor olmalısınız. Sarımsak bedeninizi temizler ve bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Soğan da aynı şekilde. Hem sinüslerinizi temizler, hem hastalıkları daha basit atlatmanızı sağlar. En güzel faydayı alabilmek amacıyla sarımsağı ezin ve 15 dakika kadar suyunu salmasını bekleyin. Sonrasında yemeklerinizde kullanın.