Elazığ’ın Palu ilçesinde çıkan orman yangını çok sayıda ekiple yapılan müdahale ile yaklaşık 30 saatte kontrol altına alındı.
Yangın, dün öğle saatlerinde Palu ilçesine bağlı Damlapınar köyü mevkiindeki ormanlık alanda çıktı. Edinilen bilgiye göre, yüksek gerilim hattından dolayı çıktığı değerlendirilen yangın, rüzgar ve sıcak havanın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Birçok noktada devam eden yangın için Orman Bölge Müdürlüğü tarafından bölgeye 4 ilk müdahale aracı, 3 arazöz, 1 dozer, 1 greyder ve çok sayıda ekip sevk edilirken, ilçelerden de itfaiye ekipleri gönderildi. Jandarma ve güvenlik koruyucularında ekiplere yardım için bölgeye gitti. Ekiplerin 30 saattir aralıksız müdahale ettiği yangın, bugün akşam saatlerinde kontrol altına alındı. Kontrol altına alınan ormanlık alandaki yangınla ilgili soğutma çalışması yapıldığı bildirildi. Yangının 200 dönümlük alanı etkilediği öğrenildi.
Elazığ’daki orman yangını 30 saatte kontrol altına alındı
ELAZIĞ’IN PALU İLÇESİNDE ÇIKAN ORMAN YANGINI ÇOK SAYIDA EKİPLE YAPILAN MÜDAHALE İLE YAKLAŞIK 30 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI.
Benzer Haberler
-
Hobi Bahçelerine Ceza
-
Bebek Otel’in sahibi Muzaffer Yıldırım’ın mal varlıklarına el konuldu
-
Kaş’ta Kış Aylarında Kültür ve Sanat Etkinlikleri Başladı
-
İzmir’den Gaziantep’e Gönül Köprüsü
-
İstanbul’da Savunma Sanayisinin Kalbi Attı
-
Türkiye’den KKTC kararı! Resmi Gazete’de yayımlandı: Dünyaya ilan ediyoruz…
-
Schengen için yeni hamle! Bakan Bolat duyurdu: ‘Fast track’ vize uygulaması
-
KKTC’de 50’nci yıl coşkusu, Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Müzakereye ve çözüme hazırız”
-
Kuzey Kıbrıs’ta tarihi keşif: Antik sırlar ortaya çıkacak
-
Cumhurbaşkanı Erdoğan İspanya’ya gitti
-
Dışişleri Bakanı Fidan ile ABD Dışişleri Bakanı Blinken telefonda görüştü
-
Heathrow, Gatwick ve London City, Dünya Havalimanı Ödülleri’nin bu yılki edisyonunda yer aldı.



