Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda Osmangazi Belediyesi, Gazzeli Ahmet Efendi Kütüphanesi ve Kayhan Şadırvanlı Han Gençlik Merkezi projeleriyle uygulama ödülüne layık görüldü.
Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen ve bu yıl pandemi nedeniyle internet ortamındaki jüri toplantısıyla gerçekleştirilen “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması” sonuçlandı. Tarihi mirasın ayağa kaldırılması ve korunmasına yönelik yaptığı çalışmalarla şimdiye kadar birçok ödülün sahibi olan Osmangazi Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği’nden yeni bir ödül daha kazandı. Tarihi Kentler Birliği’nin düzenlediği 2019 yılı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’na 39 belediye; toplam 67 proje ile başvurdu. Yarışma jürisi değerlendirmeleri sonucunda; Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü’nün yanı sıra, 1 Jüri Özel Ödülü, 8 Proje, 8 Uygulama, 8 Süreklilik ve 13 Başarı Ödülü verildi.
Osmangazi Belediyesi’nin hizmete kazandırdığı Gazzeli Ahmet Efendi Kütüphanesi ve Kayhan Şadırvanlı Han Gençlik Merkezi, tarihi kent merkezinde yürütülen bütüncül çalışmaların devamı niteliğinde, belirli boşlukları doldurarak tamamlayan restorasyon ve işlevlendirme çalışmaları nedeniyle uygulama ödülüne layık görüldü. Geçen yıl da Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi ile Tarihi Kentler Birliği tarafından Müze Özendirme Ödülü’ne layık görülen Osmangazi Belediyesi, bu yılki uygulama ödülünü 28 Eylül Pazartesi günü düzenlenecek törenle alacak.
Osmangazi’ye ‘Tarihi’ ödül
TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ TARAFINDAN DÜZENLENEN TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRASI KORUMA PROJE VE UYGULAMALARINI ÖZENDİRME YARIŞMASI’NDA OSMANGAZİ BELEDİYESİ, GAZZELİ AHMET EFENDİ KÜTÜPHANESİ VE KAYHAN ŞADIRVANLI HAN GENÇLİK MERKEZİ PROJELERİYLE UYGULAMA ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ.
Benzer Haberler
-
Kaş’ta Kış Aylarında Kültür ve Sanat Etkinlikleri Başladı
-
İstanbul’da Yazın Enerjisi: 12 Temmuz’da Kültür ve Müzik Buluşması
-
“Artık gökyüzündeydim, martılar yol arkadaşlarım, şehir ışıkları yol göstericilerimdi”
-
Türkiye’den İngiltere’ye iade talebi
-
Avrupa’nın en büyük hazır giyim fuarı İstanbul’da başladı
-
İstanbul Müzik Festivali 51. Yılında İkinci Haftasında da Sanatseverleri Buluşturdu
-
Cezayir 7 Osmanlı tüfeğini İngiltere’den geri aldı
-
Mor ve Ötesi 23 Mart’ta “Sirenler”i Londra’da çalacak !
-
Bir Kitapta Boris Johnson’dan… Anılarını kaleme alacak!
-
Londra’da Zülfü Livaneli Rüzgarı O Bir Küresel Ekol
-
KAHVE VE WAFFLE SEVERLER BU HABERE DİKKAT! LEZZETİN YENİ DURAĞI ‘ARAPİKA KAHVE’
-
BEYOĞLU KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ 1-23 EKİM’DE GALATAPORT İSTANBUL’DA




