Ana Sayfa Sağlık 10 Ekim 2020

Bağ bozumu mevsiminde bulamaç ve pestiller pişirilmeye başlandı

MARDİN’DE BAĞ BOZUMU MEVSİMİNDE KIŞ AYLARININ VAZGEÇİLMEZLERİNDEN OLAN PESTİL PİŞİRİLMEYE BAŞLANDI. KIŞ ÖNCESİ HAZIRLANAN PESTİLLER SOĞUK ALGINLIĞI VE KIŞ HASTALIKLARINA KARŞI İÇERİSİNDEKİ VİTAMİNLER NEDENİYLE VÜCUT DİRENCİNİ ARTTIRMAK İÇİN YOĞUN BİR ŞEKİLDE TÜKETİLİYOR.

Mardin’de bağ bozumu mevsiminde kış aylarının vazgeçilmezlerinden olan pestil pişirilmeye başlandı. Kış öncesi hazırlanan pestiller soğuk algınlığı ve kış hastalıklarına karşı içerisindeki vitaminler nedeniyle vücut direncini arttırmak için yoğun bir şekilde tüketiliyor.
Her yıl kendi bahçelerinde bulamaç pişirerek pestil yapan, Murat Kırmızıoğlu, bunun Mardin’in vazgeçilmezlerinden olduğunu söyledi. Kırmızıoğlu, ”Bulamaç Mardin’de üretilen üzümden, pekmez, cevizli sucuk ve pestil gibi ürünlerinden elde edilen tam bir şifa kaynağıdır. Tamamen doğal şekere sahiptir. Bağışıklığı güçlendiren ve tam bir çinko kaynağı olan pestil, uzun ve meşakkatli çalışmalar sonucunda üzüm suyundan üretiliyor” dedi.

Tema Tasarım |