LONDON WEATHER
Ana Sayfa Türkiye 29 Ocak 2022

Tüpraş, Bloomberg Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde Yerini Aldı

Enerji sektöründe eşitlik, çeşitlilik ve kapsayıcılık odağıyla faaliyetlerini sürdüren Tüpraş, bu alandaki performansıyla Bloomberg’in 2022 Toplumsal Cinsiyet…

Tüpraş, Bloomberg Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde Yerini Aldı

2022-01-29 Güncelleme: Nisan 24, 2022 19:23

Enerji sektöründe eşitlik, çeşitlilik ve kapsayıcılık odağıyla faaliyetlerini sürdüren Tüpraş, bu alandaki performansıyla Bloomberg’in 2022 Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Endeksi’ne (Global Equality Index-GEI) girdi

Türkiye’nin lider enerji şirketi Tüpraş, sorumlu şirket bilinciyle gerçekleştirdiği, toplumsal cinsiyet eşitliği alanındaki çalışmalarıyla küresel arenada önemli bir başarıya imza atarak küresel platformda en kapsamlı toplumsal cinsiyet eşitliği araştırmalarından biri olan Bloomberg Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde yerini aldı.

Tüpraş’ın endekse katılımı, kapsayıcılık, çeşitlilik ve eşitlik kültürünün yaygınlaştırılması yönündeki uzun vadeli çalışmalarına da önemli katkılar sağlayacak.

Bloomberg Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Endeksi kapsamında raporlama yapan halka açık şirketler; kadın liderliği ve yetenek havuzundaki kadın oranı ücret eşitliği, kapsayıcılık kültürü, cinsel tacizle mücadele politikaları ve kadın dostu marka kimliği olmak üzere beş alanda değerlendiriliyor. Bu alanlardaki performans ve şeffaflıkları çerçevesinde belli bir skorun üstünde not alan şirketler endekse dahil olabiliyor. 11 sektörün bulunduğu endekste 45 ülke ve bölgeden küresel düzeyde 418 şirket yer alırken, Türkiye’den toplam 7 şirket bulunuyor.

“‘EŞİTLİK İÇİN ENERJİMİZ BİTMEZ’ DİYEREK ENERJİ SEKTÖRÜNDE KAPSAYICI BİR İŞ KÜLTÜRÜ OLUŞTURMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Toplumsal cinsiyet eşitliği alanındaki örnek çalışmalarıyla “Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi”nde yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Tüpraş Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu, “Endekste yer almamızın; şirketimizin kapsayıcılık, çeşitlilik ve eşitlik kültürünün yaygınlaştırılmasına önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz. Eşit fırsatlarla çeşitliliği barındıran kapsayıcı bir işyeri yaratmak, sürdürülebilirlik gündemimizin önemli bir hedefi. Tüpraş’ta yaş, cinsiyet, etnik köken, din, engellilik, eğitim ve ulusal köken açısından hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm çalışma arkadaşlarımızın eşit fırsatlara sahip olması en önemli önceliklerimiz arasında yer alıyor. Çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık politikalarının devreye alınmasına, tüm kademelerde kadın-erkek istihdam oranında eşitliğin sağlanmasına, kadın çalışan istihdamının ve kadınlara yönelik gelişim olanaklarının artırılmasına odaklanıyoruz.  Tüpraş olarak, hiçbir işin cinsiyeti olmadığını, işlerin ancak uzmanı olabileceğini iyi biliyoruz. Her bireyi eşsiz ve farklı kılan özelliklerin bir araya gelerek oluşturduğu zenginliğin, Tüpraş’ı geleceğe taşıyacak en büyük güçlerden biri olduğuna inanıyoruz. Bu inançla, çalışmalarımızı ‘Eşitlik için Enerjimiz Bitmez’ diyerek sürdürecek, bugünün ve geleceğin enerjisini kadın erkek çalışma arkadaşlarımızla birlikte üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Tema Tasarım |