LONDON WEATHER
Ana Sayfa Gündem 26 Nisan 2024

Moda Dünyasında Sürpriz Karşılaşma

Fenerbahçe Spor Kulübü,Moda ve Teknoloji İkonu Ünlü Tasarımcı Buket Bektaş ‘ın Yeni Markasına İtiraz Etti: Moda Dünyasında…

Moda Dünyasında Sürpriz Karşılaşma

2024-04-26 Güncelleme: Nisan 26, 2024 09:27

Fenerbahçe Spor Kulübü,Moda ve Teknoloji İkonu Ünlü Tasarımcı Buket Bektaş ‘ın Yeni Markasına İtiraz Etti: Moda Dünyasında Çarpıcı Karşılaşma
Moda dünyasının öncü isimlerinden ve teknoloji ile modayı birleştiren yenilikçi tasarımlarıyla tanınan Buket Bektaş, yeni bir marka oluşturma girişimiyle Fenerbahçe Spor Kulübü’nün dikkatini çekti. Bektaş, “F&B Dijital Danışmanlık” adında bir marka yaratmak üzere Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvuruda bulundu. Ancak bu adım, Fenerbahçe Spor Kulübü avukatlarının itirazıyla karşılaştı.

Buket Bektaş yeni markasını oluştururken mühendis arkadaşı Fuat’ın isminin baş harfiyle Buket’in isminin baş harfini birleştirmeyi tercih etti ve ortaya “F&B Dijital Danışmanlık” markası çıktı. Moda ve teknoloji alanlarındaki bilgi birikimlerini bir araya getirerek dijital danışmanlık alanında yenilikçi çözümler sunmayı hedefleyen Bektaş markasının Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvurusunu yaparak resmiyet kazandırmak istedi.

Ancak Fenerbahçe Spor Kulübü avukatları, markanın baş harflerinin kulüp markasıyla benzerlik gösterdiği iddiasıyla harekete geçti. Kulüp, markanın sporla ilişkilendirilebilecek olmasının ve tüketicileri yanıltabileceğinin altını çizerek Türk Patent ve Marka Kurumu’na itirazda bulundu.

Buket Bektaş, markasının sporla ilgili olmadığını ve dijital danışmanlık alanında faaliyet göstereceğini logo tasarımının kendisine ait olduğunu ve hiç bir benzerlik olmadığını belirterek Fenerbahçe Spor Kulübü’nün itirazına yanıt verdi. Bektaş, Fenerbahçe Spor Kulübü markasıyla rekabet içinde olmadığını vurguladı.

Şu anki durumda Türk Patent ve Marka Kurumu’nun kararı beklenirken, Buket Bektaş’ın moda ve teknoloji dünyasındaki yeni projesi , Fenerbahçe Spor Kulübü’nün itirazıyla gölgelenmiş durumda.
Buket Bektaş’ın marka oluşturma sürecinde yaşadığı bu zorluklar, moda ve teknoloji alanlarının kesişimindeki yenilikçi girişimlerin önündeki engellerin bir örneği olarak dikkat çekiyor. Bektaş’ın tutkusu ve kararlılığı, moda dünyasında sadece bir tasarımcı olarak değil, aynı zamanda bir ilham kaynağı olduğunu gözler önüne seriyor.
Hülya Özkoyuncu

Tema Tasarım |