Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Osmaneli’nin tarımda yaptığı yatırımlarının sonucunu aldığını anlatarak, “Büyük firmalar ilçemizdeki çiftçilerimiz ürünlerini almaya başladılar” dedi.
Başkan Şahin yaptığı açıklamada, “İlçemizdeki tarımda satış ve pazarlama alanındaki bu gelişim ürün fiyatlarında yükselmesini sağladı. Karpuzla başlayan ürünün hedeflenen gerçek pazar değerini bulan fiyatlar kavun, domateste de devam ediyor. Ayva henüz çıkmamasına rağmen iyi fiyattan alıcı bulacak talep şimdiden oluştu. Diğer taraftan yöresel ürün üretim merkezimizde yaptığımız kapasite artışı ile özellikle salça üretiminde büyük artış sağlayacağız. Ayva lokumu üretiminde de büyük üretim artışına gittik. Tarımsal ürünlerden ürettiğimiz salça, ayva lokumu başta olmak üzere tüm mamullerimiz mağazalarda yerini alıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleri ile uygulanan tarım politikalarının gereği toptancı halimiz, BEBKA destekli yöresel ürün üretme tesislerimiz, mezbahamız ve hal kompleksimiz ile Osmaneli tarımda büyük gelişim ve değişim yaşıyor” dedi.
“Kurulacak seralarla mayıs sonunda karpuz çıkaracak konuma gelmesini sağlayacağız”
Başkan Şahin açıklamasında ilçelerinde yetişen ürünler hakkında bilgi vererek, “Osmaneli Belediyesi olarak Yöresel Ürün Üretim Merkezimizde 800 bin kilogram domates, 200 bin kilogram ayva, 100 bin kilogram nar, 100 bin kilogram biber, 200 bin kilogram diğer sebze ve meyveler işleyerek tarımsal gıda ürünü olarak büyük mağazalara teslim edecek. Görüldüğü gibi Osmaneli Belediyesi her hedefini gerçekleştirirken, sürdürülebilir faaliyetler olarak ta devamlılığını sağlıyor. İnşallah yeni oluşturacağımız seracılık örnekleriyle çiftçimizin mayıs sonunda karpuz çıkaracak konuma gelmesini sağlayacağız. Osmaneli Belediyesi Tarım ve Hayvancılık faaliyetlerini Orman ve Tarım Bakanlığımız ve İl Müdürlüğümüzle, Tarım Kredi Kooperatifleri, BEBKA gibi kurumlar ile işbirliği içinde tarıma ve hayvancılığa büyük önem vererek örnek projelerle sürdürmeye devam ediyor” dedi.
Osmaneli tarımda yaptığı yatırımlarının sonucunu alıyor
OSMANELİ BELEDİYE BAŞKANI MÜNÜR ŞAHİN, OSMANELİ’NİN TARIMDA YAPTIĞI YATIRIMLARININ SONUCUNU ALDIĞINI ANLATARAK, “BÜYÜK FİRMALAR İLÇEMİZDEKİ ÇİFTÇİLERİMİZ ÜRÜNLERİNİ ALMAYA BAŞLADILAR” DEDİ.
Benzer Haberler
-
İBB araştırdı… İstanbul Londra’yı solladı
-
THY 84 seferini iptal etti
-
TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu OSBÜK Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı
-
TOGG, TBB’nin Yeni Hizmet Aracı Olarak Kullanılacak
-
344 milyar dolarlık ihracatın şampiyonları ödüllerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan aldı
-
Hisarcıklıoğlu, KTTO Başkanı Turgay Deniz’le görüştü
-
Hisarcıklıoğlu ‘ekonomi şurası’ istedi
-
Milyonları ilgilendiren “Kredi kartı aidatı” kararı
-
İngiltere’nin 2022 yılı son çeyreğinde 0,1 büyüdüğü açıklandı
-
ABD-Türkiye İş Forumu düzenlendi
-
Amerika’da peş peşe bankalar iflas etti! Neler oluyor?
-
HSBC Müşteri Memnuniyetini dışardan aldığı platformlar zedeliyor




