“TAMGA” unutulmayacak örnek davranışları ile gönüllere imza atmaya devam ediyor. İzmir Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Karakollar, Tamga Uluslararası Arama Kurtarma ve Yardımlaşma Derneği tarafından ziyaret edildi. Uluslararası İlişkiler ve Yurt Dışı Bağlantılardan sorumlu TUAKYD Genel Başkan Yrd. Mesut Öztürk, İzmir İl Amiri Nuray Ergöl ve beraberindeki heyet topluma faydalı olabilmek adına; örnek bir duyarlılığa imza attı, birçok projelerde adından sıkça söz ettiren Tamga Yönetim Kurulu ve üyeleri bu kez de Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Bostanlı ve Çarşı Karakol Amirliğini ziyaret etti.
İçten sıcak ve samimi geçen diyalogların ardından; kolluk kuvvetleri, polis memurları ve bekçilerine korona virüs salgını nedeni ile maske yardımı yapıldı. Hayatın normalleşmesi ile birlikte tedbir ve önlemlerin devam ettiği bu süreçte tıbbı maske yardımı yapılan ve unutulmayan diğer bir adres ise İzmir İl Jandarma Alay Komutanlığına bağlı Karşıyaka İlçe Jandarma komutanlığı idi. Toplumda ikinci kolluk görevini yerine getiren Jandarmalar da unutulmamış oldu. Hoş seda iki muhabbet maske yardımı sosyal dayanışmayı da beraberinde getirmiş oldu.

Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan koronavirüs salgını bilindiği üzere tüm dünyada bir çok kayıplara neden oldu. ölümlerin neden olduğu ile ilgili araştırmalar devam ettiği bilinmektedir. Yaklaşık Ocak ayı başlarından günümüze kadar gelen salgında gerek entübi ve yoğun bakım hastası, iyileşen yada hayatını kaybeden vatandaşlarımız için sağlık çalışanlarımız çok büyük efor sarfetti. Asla emekleri ödenemeyeceği bilinmektedir. Bu nedenle de Sağlık çalışanları da unutulmayarak ziyaret edilenlerin arasındaydı. Tamga ve Yönetimi; Özel Zübeyde Hanım Tıp Merkezi hastanesinde bulunan doktor, hemşire ve temizlik görevlilerine de tıbbi maske yardımında bulundu.

Daha önce de birçok projeye imza atan Tamga ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Anneler gününde Huzur evini ziyaret ederek, annelerimize çiçek ve tıbbi maske götürdükleri bilinmektedir. Tamga yönetimi ve görevlileri Türk Kızılay ile Kan Bağışı, Plazma Bağışı, İzmir’de bulunan tüm 112 Acil Ambulans ve UMKE görevlilerine de tıbbi maske bağışı yaptığı, kamuoyu tarafından bilinmektedir. Adından son günlerde sıkça söz ettiren Faaliyetlerine devam eden, Tamga Derneği, Dünya geneli örgütlenerek başarıları ile gündemde yerini koruyacağı görülüyor. Gazetemiz ICN NEWS aracılığı ile Topluma önemli bir mesaj vererek şunları kaydetti: “Sağlık Ordu muzun başarıya ulaşabilmesi için, Halkımızın sokağa maskesiz çıkmaması, sosyal mesafe kurallarına uyulması ve temizliğe çok dikkat edilmesi gerektiğini” özenle belirttiler.
Hülya ÖZKOYUNCU