LONDON WEATHER
Ana Sayfa Dünya 18 Mayıs 2020

KKTC’de çıkan yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) öğle saatlerinde çıkan orman yangını büyük ölçüde kontrol altına alındı. KKTC’de çıkan orman yangınına itfaiye, askeri personel, sivil savunma ekipleri ve halk tarafından müdahale edilerek, büyük ölçüde kontrol altına alındı. Yangın nedeni ile trafiğe kapatılan Kalkanlı ile Çamlıbel arasındaki ana yol bu akşam da araç trafiğine kapalı olacak.

KKTC’de çıkan yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı!

2020-05-18 Güncelleme: Mayıs 18, 2020 09:31

-

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, yangınla ilgili yaptığı açıklamada yangının söndürülmesi için olağanüstü gayret ve çaba sarf edildiğini vurguladı.

Tatar, yapılan görüşmeler sonucunda Türkiye ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY) yardım gönderdiğini ifade etti.

Başbakan Tatar, yapılan müdahaleler sonucunda yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığını aktarırken, çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Başbakan Tatar, yangının Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) kampüsüne girmesinin engellendiğini de açıkladı.

Tatar, son olarak vatandaşları sıcak havalarda dikkatli olmaya davet ederken, yangınların bu dönemlerde çok kolay yayılabileceğini hatırlattı. İHA

Tema Tasarım |