Kahramanmaraş’ta geleceğin teknoloji yıldızı olmayı hedefleyen 438 öğrenci hünerlerini sergiledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘100 Günlük İcraat Programı’nda yer alan ‘Deneyap Projesi’nde yer almak isteyen öğrenciler, Kahramanmaraş Merkez Spor Kompleksi’nde uygulamalı sınava girdi.
Başarılı olan öğrenciler tasarım-teknoloji, robotik-kodlama, yazılım teknolojileri, nano-teknoloji ve malzeme bilimi, havacılık ve uzay teknolojileri gibi birçok konuda eğitim alacaklar.
Öğrencilerle bir araya gelen Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, başarı dileklerini ileterek, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın ortak çalışması sonucu başlatılan proje kapsamında, bugün uygulama sınavına giriyorsunuz. İnşallah sizler, gelecekte ülkemizin milli teknoloji hamlesinin mimarları olacaksınız. Buna yürekten inanıyoruz” dedi.
Geleceğin yıldızlarının sınav heyecanı
KAHRAMANMARAŞ’TA GELECEĞİN TEKNOLOJİ YILDIZI OLMAYI HEDEFLEYEN 438 ÖĞRENCİ HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ
-
Benzer Haberler
-
TOBB ETÜ’de mezuniyet heyecanı
-
Sabancı Vakfı’nın 14. Sezon Fark Yaratanları tanıtıldı
-
TÜSİAD BU GENÇLİKTE İŞ VAR! İSTANBUL BULUŞMASI
-
TOBB ETÜ Koleji 2022-2023 dönemi başladı
-
TÜBİTAK’ın, Sosyal ve Beşeri Bilimler Alanında Kıymetli Bir Başvuru Kaynağı Olacak Eseri “Sosyal Bilimler Ansiklopedisi” Tanıtıldı
-
Samsun Üniversitesi’nden Hisarcıklıoğlu’na Fahri Doktora
-
Küresel Medya Okulu ilk mezunlarını verdi
-
Kaynağı İnsan olan Gücümüz; BİG
-
Ankara’da Dijital Yaşam Kongresine Hazırlanıyor
-
TÜSİAV 2022 Yılı Yüksek İstişare Toplantısı ASO da Gerçekleştirildi
-
Koç Holding Kadın Teknoloji Girişimcilerini Destekleyecek
-
1881 Televizyonu Bir Ekol

