LONDON WEATHER
Ana Sayfa Gündem 3 Aralık 2021

Elif Karaşkuş’tan 3 Aralık Engelliler Günü Mesajı

Anadolu Kültür Eğitim Spor Derneği (AKES DER) Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Elif Karakuş 3 Aralık Dünya…

Elif Karaşkuş’tan 3 Aralık Engelliler Günü Mesajı

2021-12-03 Güncelleme: Aralık 3, 2021 13:16

Anadolu Kültür Eğitim Spor Derneği (AKES DER) Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Elif Karakuş 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili yayınladığı mesajda şu ifadelerde bulundu;

“3 Aralık bir kutlama günü değil farkındalığı artırma günüdür. 3 Aralık’a bu bilinçle bakarak gönüllerdeki engeli kaldırmamız gerekiyor. 3 Aralık’ı bu şekilde değerlendirdiğimizde ve engellere bu şekilde baktığımızda dünyada yaşamın önündeki bütün engelleri kaldıracağımıza inanıyorum.

Engelli kardeşlerimiz; spor, sanat, edebiyat, sivil toplum, siyaset ve iş dünyası gibi hayatın her alanında sergiledikleri üstün başarılarla, azim ve kararlılıklarıyla hepimize örnek oluyorlar. Bize, yani devlete ve topluma düşen ise engelli insanlarımızın kendilerini ve hayallerini gerçekleştirebilecekleri, eşit vatandaşlar olarak toplumda var olabilecekleri imkânları sunmaktır.

Engelli kavramı daha çok bedensel eksiklikler için kullanılmakla birlikte çalışma yaşamı söz konusu olduğunda işlevsel bir yetersizliği de ifade etmektedir. Sosyal yaşantının ve fiziksel çevrenin engellilere göre yeterince düzenlenmemesi nedeniyle engelli bireyler potansiyellerini istenilen düzeyde kullanamamakta ve gündelik yaşantıda çeşitli sorunlarla karşılaşmaktadırlar.
Engelli olduğu için hiç kimse toplumdan dışlanmamalı aksine engelinden dolayı hiçbir imkândan yoksun kalmamasına özen gösterilmeli ve onlara sevgiyle kucak açılmalıdır. Bu yönde atılacak her adım engellilerimizin yaşama daha sıkı sarılmalarını sağlayacaktır.
Engelli bireyin yaşadığı sorunlar sadece kendisinin değil ailelerinin, çevrenin, toplumun kısacası bütün insanların ortak sorunudur. Engelli insanlarımızı üretebilir, en azından kendi kendine yetebilir hale getirebilmek için toplum ve birey olarak üzerimize düşeni yapmak zorundayız.
Unutmamalıyız ki bizlerde her an engelli olabiliriz. Kendimizi onların yerine koyarak düşünmeli ve her birimiz engellilerin daha rahat yaşayabileceği bir dünya kurmak için elimizden geleni yapmalı, yaşamları boyunca sevgiyle sahip çıkmalıyız.
3 Aralık Dünya Engelliler Gününün toplumsal duyarlılığımızın artmasına vesile olmasını temenni ediyor, tüm engelli kardeşlerimize ve onların fedakâr ailelerine mutlu, huzurlu bir yaşam diliyoruz.”

İlginizi çekebilir

Martıların yemek kavgası

Martıların yemek kavgası

Tema Tasarım |