LONDON WEATHER
Ana Sayfa Ekonomi 30 Haziran 2022

ASO Başkanı Nurettin Özdebir: Yazılım Sektörünün İnsan Kaynağı İhtiyacı için Proje Geliştireceğiz

Levent Kandemir/ Ankara

Ankara Sanayi Odası 35 No’lu Bilgisayar Yazılımları Sanayi Meslek Komitesi tarafından düzenlenen “Türkiye Bilişim Sektörünün Uluslararasılaşması ve E-Turqualty(Bilişimin Yıldızları) Programı” Tanıtım toplantısı ASO’da gerçekleştirildi.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir: Yazılım Sektörünün İnsan Kaynağı İhtiyacı için Proje Geliştireceğiz

2022-06-30 Güncelleme: Haziran 30, 2022 23:07

Toplantıya ASO Başkanı Nurettin Özdebir, 35 Nolu Bilgisayar Yazılımları Meslek Komitesi Başkanı Nuray Başar ve Meclis Üyesi Oğuz Yılmaz, Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdür Yardımcısı Vekili Çiğdem Şamiloğlu Erkoç, TOBB Türkiye Yazılım Meclisi Başkanı Ertan Barut ve çok sayıda yazılım sanayicisi katıldı.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan ASO Başkanı Nurettin Özdebir, yazılım sektörünü sanayici sayılmasıyla birlikte sahiplenip bağımsız bir grup haline getirdiklerini hatırlatarak, yazılımın artık elektronikle birlikte her türlü donanımın içinde yer aldığına dikkat çekti.

Sektörün en büyük sorunlarından birisinin insan kaynağı olduğunu belirten Özdebir, “Üniversitelerimiz gençlerimizi yetiştirip bir havuzun içine dolduruyor ama bu havuzun altındaki delik tüm dünyaya açık. Sektörün ihtiyacı olan insan kaynağı için bir proje hazırlıyoruz“ diye konuştu.

Sektörün gelişmesi açısından Turquality kapsamına alınmasını çok önemli bulduğunu belirten Özdebir, ülkemizin ilk Unicorn’larının bu sektörden çıktığını da hatırlattı. Özdebir, sektöre her türlü desteği vermeye devam edeceğini de sözlerine ekledi.Komite Başkanı Nuray Başar da sektörün ASO’da bir komite olması konusundaki desteklerinden dolayı Özdebir’e teşekkür etti. Komite olarak çok başarılı bir dönem geçirdiklerini belirten Başar, bugüne kadar 25 etkinlik gerçekleştirdiklerine dikkat çekti. Sektörün gelişimi ve ayakta kalması için çok hızla aksiyon almak gerektiğini vurgulayan Başar, “Teknolojiyi tüketen değil, üreten bir ülke olmalıyız. Çok hızlı bir şekilde dijital dünyada yerimizi almalıyız. Sürdürülebilir kalkınma için nitelikli insan kaynağıyla birlikte dijitalleşmekten başka seçeneğimiz yok” diye konuştu.

Toplantıda TOBB Türkiye Yazılım Meclisi Başkanı Ertan Barut da bir konuşma yaparak sektörün sorunları hakkında bilgi verdi.
Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdür Yardımcısı Vekili Çiğdem Şamiloğlu ise bakanlığın yaptığı çalışmaları anlattı.

Açılış konuşmalarının ardından Bakanlık Uzmanı Özgün Özenci ise Türkiye Bilişim Sektörünün Uluslararasılaşması ve E-Turquality-Bilişimin Yıldızları Programı hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

 

Tema Tasarım |