LONDON WEATHER
Ana Sayfa İngiltere, Kültür Sanat 12 Haziran 2022

Londra’da sahne alan “Kaan Sekban” stand up gösterisi seyircileri kahkaya boğdu.

Hülya Özkoyuncu/ Londra
Londra merkezli banka TurkishBank UK (TurkishBank İngiltere) etkinliğin ana sponsorluğunu üstlendi.
Gece müthiş, performans harika, seyirci katılımı beklenenin üzerindeydi.

Londra’da sahne alan “Kaan Sekban” stand up gösterisi seyircileri kahkaya boğdu.

2022-06-12 Güncelleme: Haziran 12, 2022 19:29

Bloomsbury Tiyatrosunda gerçekleşen etkinliğin ana sponsorluğunu, TurkishBank Grub üstlendi.

Londra’da seyircisiyle buluşan ünlü komedyen “Kaan Sekban”  Stand-up gösterisi “Saçmalar” Londra’da yoğun ilgi gördü.

Kariyer hayatına bankacılık sektöründe başlayan, sonra da tiyatroya yönelip yurtiçi ve yurtdışında oyunculuk ve müzikal atölyelerine katılan sanatçı, 11 Haziran Cumartesi gecesi UCL’in Bloomsbury Tiyatrosun’da İngiltere seyircisiyle buluştu. Gösteriye  toplumun her kesim ve her yaştan izleyici kitlesi katırken ünlü isimler, yöneticiler ve basın mensuplarıda gecede  yerini aldı.

Kaan Sekban’ın, beyaz yakalı hayattan insan manzaralarını dile getirdiği “Saçmalar” adlı gösterisi 2018’den sonra ilk defa Londra sahnesinde büyük bir prodüksiyonla yer aldı. Pandemiden önce planlanan bu gösteri, Londra’da 11 Haziran tarihine uyarlandı. Ve yoğun ilgi gördü. Açık sözlülüğü ve herkesin kendi hayatından bir şeyler bulduğu sahne performansı seyircinin yüksek alkışları ile taclandı. Stand up alanında Türkiye’nin yeni yüzü olarak geceye damgasını vurdu. Ünlü Komedyen, bankacılık iş hayatında yaşadığı hayat serüvenini anlatmadan önce, eğitimi hakkında kısa bilgiler vererek, lisans eğitimini siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler üzerine aldığını, sonra da stratejik pazarlama ve marka yönetimi yüksek lisansı yaptığını  dile getirdi. Başarılı performansı ile salondakilere sevinç ve mutluluk yaşattı.

“Kendisini müsamere çocuğu olarak hissediyorum”

Performansı ile dikkatleri üzerine çeken ünlü komedyen, mizaç içerikli anlatımları arasında yaşadığı sıkıntılar ve iş hayatında başına gelen olaylara örnekler vererek,  ilk canlı yayın Youtube’de ansızın annesinin odasına girdiğini  balkondan patates almak istediği ve annesinin yayından haberdar olmadığını anlattı. Anlatımları arasında, yaşadığı mücadelenin çırpınışlarında tüm olumsuzluklara rağmen annesinin ve babasının kendine olan desteğini hiç bırakmadıkları hatta ve hatta kendisinin yaşlanmadığı ve böyle annen ve babanın desteği ile kendisini müsamere çocuğu olarak hissettiğini dile getirdi. Daha birçok konunun yer aldığı sahnede Amerikan serüveni İstanbul Nişantaşındaki ödüllü bavul hikayesi anlatımların arasındaydı.

Uslubü, içtenliği, sıcak ve samimi anlatımı geceye katılanları kahkaya boğdu.

TurkishBank Grubunun Londra merkezli bankası  TurkishBank İngiltere’nin üstlendiği etkinlik, pandemi sonrası Londra’da Türkçe konuşan toplumu ortak bir projede buluşturmuş oldu. Kaan Sekban‘ın sahnedeki anlatımları kurumsal hayatın sıkıcı yanları ve zorlukları yaşanan stres, mizaç içerikli seyirciye aktarıldı. Uslubü, içtenliği, sıcak ve samimi anlatımı geceye katılanları kahkaya boğdu. Salonda  hemen hemen tüm izleyicilerin acısı ve tatlısı ile  kendi hayatından kesitleri bulabileceği  bir sahne oldu. Bol kahkaların yer aldığı gösterimde, Kaan Sekban bir ara sahneden inerek seyircisinin yanına gitti ve büyük alkış koptu. Düşündürücü, bilgi içerikli, betimleme sanatı ile adeta izleyici oskar adaylığına gösterilen bir filmi izledi.  Anlatımları ile vücut bulan perpormansı gelenleri büyüledi. Ünlü Komedyen gösterimi sırasında, daha önce yurtdışında İngilizce dilinde kısa gösteriler yapmaya olan ilgisinide  belirtti. Yakın zamanda ABD’de İngilizce stand-up başarısını da  sahnelediğinden bahsetti. UK’de “Saçmalar”  Stand up gösterisine katılanların da merakları giderilmiş oldu.

 Londra bir kez daha önemli bir sanatçıya ev sahipliği yapmanın sevincini ve heyecanını yaşadı. 

Etkinliğin ana sponsorluğunu üstlenen TurkishBank Grup; Türkiye, Kuzey Kıbrıs ve İngiltere olmak üzere üç ülkede başta bankacılık, yatırım bankacılığı ve sigorta gibi finansal hizmetler konusunda uzman. Grup 2017’de başlayan dijital dönüşüm programı çerçevesinde, Açık Yatırım ve T-Gate markalarıyla yeni nesil bankacılık teknolojilerinde öncü olmanın yanı sıra; başta sürdürülebilirlik olmak üzere birçok alanda da sosyal sorumluluk projeleri ile de benzer yapılardan farklılık gösteriyor.

Geçmiş yıllarda Londra’da Cem Yılmaz’ın Eventim Apollo dünya galası ve Orhan Pamuk’un Somerset House ve BFI (British Film Institute)’daki etkinliklerine verdikleri desteklerle de kültür ve sanat alanındaki destekleriylede biliniyor.

11 Haziran Cumartersi gecesi 19.45’te başlayan gösteri kısa bir arayla 22.30’a kadar devam etti

Burcu Cön Üstünel’in ve İpek Özsoy’un  organizasyonuyla gerçekleşen bu gösteride “Kaan Sekban” aynı zamanda performans sonrası katılımcılarla sohbet ederek, kitap imzalama etkinliğine katıldı. Anı fotoğraflar çekildi.

TurkishBank UK; Türkiye, Kıbrıs ve İngiltere’de olmak üzere 3 ülkede bankacılık faaliyeti gösteren 121 yıllık TurkishBank Group’un bir üyesidir, 45 yıldır Londra’da faaliyet gösteren banka, öncelikli olarak Türk toplumuna bankacılık hizmetleri sunmaktadır. Türkçe konuşan toplumun çözüm ortağı olmak sloganıyla çalışan TurkishBank UK, İngiltere’de tek Türk sermayeli İngiliz Bankası olma özelliğine sahiptir…

Tema Tasarım |